Gastronomie


 


Výběr z jídelního lístku

 
Mini kanapky z francouzské bagety s rostbífem a lutěnicí a s uzenou panenkou a dijonským dresinkem

Variace předkrmů - kachní játrové parfait s omáčkou z lesních plodů, šunkový aspik se zeleninou, pěna z uzeného pstruha s okurkovým želé

V hotelové udírně vyuzené vepřové karé – krájená živě před hosty, zapečené brambory s celerem

Hovězí uzený jazyk, dýňové špecle nebo kysané zelí a špekové knedlíčky         

Srnčí kýta na smetaně s brusinkovým coullis a žemlové knedlíky

Smažené kuřecí řízečky a z vepřové panenky, bramborový salát s majonézou nebo přírodní vídeňský bramborový salát

Nabídka moravsko–rakouských nejoblíbenějších desertů

 

     

 

Recept šéfkuchaře

Zapečené brambory s celerem

1 kg oloupaných brambor a 1 kg očištěného celeru nakrájíme na plátky, podusíme na másle se smetanou (1 l smetana 33%) a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vložíme do zapékací nádoby a zapečeme na 150 stupňů cca 50 - 60 minut.

Dýňové špecle

Připravíme špecle z 1 kg hrubé mouky, 18. vajec, pepře, soli a muškátového oříšku. Dýni nakrouháme na hrubší nudličky,  podusíme na másle a smícháme s uvařenými špeclemi. Vše smícháme a přes hrubý cedník zavaříme do osolené vody cca 2 minuty.

 

     

shadow shadow